Iets wat veel ouders leuk vinden om te doen als er een kindje op komst is, is het verven, inrichten en bedenken van de babykamer. Het inrichten van een babykamer jongen kan erg lastig zijn. Je wilt natuurlijk dat de kamer er mooi en leuk uitziet, maar de kamer moet ook functioneel en handig zijn, omdat je in die kamer je kind zal moeten verschonen, aankleden en laten slapen. In deze tekst geven wij jou daarom een aantal tips om te helpen met het bedenken van een thema voor de babykamer jongen en de kleuren die leuk zijn voor in een Babykamer jongen. Zo wordt het voor jou hopelijk wat makkelijker om de babykamer in te richten als het zover is.

Safari thema voor een Babykamer jongen

Een leuk idee voor een babykamer jongen is bijvoorbeeld het schilderen van de muren. Je moet hier wel erg creatief voor zijn en een beetje kunnen tekenen, want het kan voor sommige mensen best lastig zijn. Je kunt bijvoorbeeld de achtergrond in een donkere kleur, zoals donkergroen, verven en daar overheen dieren schilderen zoals tijgers, leeuwen, giraffen, olifanten en neushoorns. Om de dieren heen kun je nog wat bomen, planten en bladeren maken en dan heb je een hartstikke creatieve en mooie muur. De rest van de kamer kun je dan wat neutraler houden door deze natuurlijke kleuren te geven en gebruik te maken van natuurlijke materialen, zoals hout. Dan heb je een hartstikke leuke kamer in een safari thema. Vaak vinden kinderen zoiets ook nog leuk als ze wat ouder worden, maar op een gegeven moment zul je je kunstwerk wel weg moeten halen en eroverheen moeten schilderen.

Een ruimte en astronauten thema voor een Babykamer jongen

Een ander thema wat misschien wel leuk is voor een babykamer jongen en voor jonge kinderen in het algemeen is het thema ruimte, planeten en astronauten. Denk hierbij aan sterren en planeten die glow in the dark zijn en die je kunt plakken op het plafond. Of een donker gekleurde muur met daar overheen een maan en sterren geschilderd in het wit. Of schilderijtjes met posters van sterren of getekende planeten. Dit is een wat stoerder thema en kunnen kinderen van een wat oudere leeftijd ook nog erg leuk vinden. Als je de muur niet wilt schilderen, dan kun je ook nog kijken of er misschien behang te krijgen is met een leuke print in dit thema. Qua tijd kan het wel wat schelen, maar vaak kost het behangen zelf ook nog best wat tijd. je kunt daarom ook enkel muurstickers of posters gebruiken.

Een stoer thema met auto’s

Als je voor jouw zoon een stoere Babykamer jongen wilt maken, dan is een thema met voertuigen zoals auto’s een goede optie. Je kunt behang kopen met allerlei autootjes of misschien wel vliegtuigen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan met verf en gaan schilderen. Het leuke aan dit thema is dat kinderen, en dan met name jongens, erg veel van auto’s houden. Je kunt bijvoorbeeld op de vloer een vloerkleed met een autoweg neerleggen. Als je kind dan wat ouder is kan hij met autootjes spelen op het vloerkleed. Het dient dan als een soort wegen in een dorp waar je overheen kunt rijden.

Een thema met superhelden

Nog iets wat veel jongens leuk vinden, zijn superhelden. Ook vinden de vaders dit vaak leuk, denk maar aan de films van Marvel. Als dat zo is, dan kun je misschien de Babykamer jongen inrichten in een superhelden thema. Je kunt hierbij een specifieke superheld kiezen en de kleuren van die held overnemen, of bijvoorbeeld meerdere superhelden nemen en posters of speelgoed in dat thema aanschaffen. Ook kun je er vaak het beddengoed op aanpassen als de kinderen wat groter worden. 

Een thema voor babykamer jongen gericht op een film

Een film die veel kinderen erg leuk vinden is bijvoorbeeld Toy Story. Nu kan je pasgeboren baby natuurlijk nog geen films kijken en vertellen welke film hij leuk vindt, maar je kunt bijvoorbeeld wel het thema van een van jouw favoriete kinderfilms overnemen. Bij Toy Story kun je de poppen aanschaffen en neerzetten als decoratie. Online zijn er ook super veel websites waar ze accessoires voor kamers verkopen in de stijl en het thema van een bepaalde film. Hier kun je ook kijken voor bijpassende kussentjes of bijvoorbeeld beddengoed. Kortom, er is genoeg te vinden voor een thema die gericht is op een kinderfilm. Zeker als deze erg bekend is, zoals bij films als Toy Story en Cars.

Vorherige

Zelf een vliegtuig kopen was nog nooit zo makkelijk!

Weiter

Dies ist die jüngste Geschichte.

Auch prüfen

de_DEDeutsch