Wanneer er iets groots gaat veranderen zoals het uit huis gaan, het gaan samenwonen met iemand of het krijgen van een baby, dan zijn er veel dingen die je moet halen of moet regelen. Een stressvolle gebeurtenis zoals uit huis gaan kan zorgen voor veel chaos in je hoofd. Het kan daarom handig zijn om alles wat gebeurt of gehaald moet worden op te schrijven. Dit kan je bijvoorbeeld doen door middel van een uitzetlijst.

Een uitzetlijst voor wanneer je uit huis gaat

Als je een woning hebt gevonden maar hier nog niet in kan, of nog geen woning hebt gevonden dan zijn er al wel een aantal producten waarvan het handig is om deze als aan te schaffen. Je hebt deze producten immers vroeg of laat toch nodig. Je kunt deze producten in kratten of dozen ergens opstallen wanneer je de producten nu nog niet direct nodig hebt. Ieder persoon heeft natuurlijk wel andere dingen nodig, wel zijn er een aantal producten die bijna iedereen nodig heeft wanneer je op jezelf gaat wonen.

Wat is er te vinden op een uitzetlijst voor wanneer je uit huis gaat?

Deze producten kunnen allemaal worden geordend in een uitzetlijst. Een uitzetlijst ordent producten in verschillende subcategorieën en sub-subcategorieën. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een soort hiërarchische structuur wordt er een overzicht bewaard. Bij het komen van de spullen die te vinden zijn op je uitzetlijst kan je per product aanvinken als je het product al hebt of hebt gekocht. Je kan ervoor kiezen om zelf een uitzetlijst te maken, maar er zijn ook al een heleboel uitzetlijsten te vinden op internet, bijvoorbeeld voor wanneer je uit huis gaat. Een aantal van deze producten die te vinden zijn op een uitzetlijst voor het uit huis gaan zullen hieronder worden genoemd. Dit is een voorbeeld van uitzetlijst voor keukenproducten:

– Producten voor in de keuken

o   Schilmesjes

o   Afwasborstel

o   Broodrooster

o   Enzovoort

–  Speciale kookgerei

o   Blikopener

o   Kaasschaaf

o   Mixer

o   enzovoort

– Servies

o   Bierglazen

o   Drinkbekers

o   Diepe borden

o   Enzovoort

De lijsten hebben meestal ongeveer eenzelfde opbouw zoals hierboven is beschreven. Het is echter niet altijd even handig om al je producten al aan te schaffen wanneer je besluit om uit huis te gaan. Zo zijn er ook producten zoals een aquarium, bank en droogrek waar je misschien beter even mee kunt wachten totdat je weet hoeveel tot hoeveel ruimte je beschikt in je nieuwe woning. Het is wel handig om alvast een uitzetlijst op te zoeken of zelf samen te stellen van de producten die je nog moet aanschaffen. Wanneer je deze uitzetlijst van producten nog aan te schaffen paraat hebt heb je meer overzicht over wat je nog nodig hebt.

Een uitzetlijst maken voor de komst van je baby

Naast dat je een uitzetlijst nodig kunt hebben voor wanneer je uit huis gaat kan een uitzetlijst ook erg handig zijn wanneer er een kind op komst is. Het uitzetten van een babylijst kan flink wat tijd kosten, het is daarom handig om hier al vroeg mee te gaan beginnen. Het uitkiezen van de spullen van je baby is voor veel mensen ook erg leuk om te doen. Daarom is het fijn om dit al aan het begin van de zwangerschap te gaan doen en niet op het laatst wanneer er gehaast en gestrest wordt. Ook weet je als je hoogzwanger bent natuurlijk niet precies wanneer je daadwerkelijk gaat bevallen. Er wordt daarom aangeraden om een maand voordat je gaat bevallen te gaan shoppen voor je baby uitzetlijst.

De kosten van een baby noteren in je uitzetlijst

De kosten bij het aanschaffen van producten voor je baby kunnen hoog oplopen. Het is daarom handig om bij het maken van je uitzetlijst per product of productgroep een limiet te stellen met hoeveel geld je hieraan kwijt wilt zijn. Je kunt bijvoorbeeld geld besparen door tweedehands producten te komen in plaats van alleen maar nieuwe producten. Volgens het Nibud ben je gemiddeld ongeveer 670 euro kwijt aan een complete babyuitzetlijst. Dit zijn wel echt de basisproducten zoals babykleding, babyverzorging en de basisproducten voor een babykamer.

Voor een baby zul je misschien ook meerdere producten nodig hebben zoals een kinderwagen of een commode. Er wordt daarom geschat dat er ongeveer 1000 euro bijkomt. Veel babyspullen kunnen redelijk prijzig zijn wanneer je deze nieuw aanschaft. Bijvoorbeeld de babykleding wordt maar een paar maanden gedragen. Je zou geld kunnen besparen door dit tweedehands aan te schaffen of rond te vragen bij vrienden en familie

Précédent

Qu'est-ce qu'un ordinateur Microsoft Surface ?

Suivant

De raarste dieren: van diep in de oceaan tot hoogin de bergen

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Vérifiez aussi

fr_FRFrançais